c03

Hoʻomoʻu nā ʻōmole ʻilika palupalu i nā haneli kemika i loko o ka wai inu

Hoʻomoʻu nā ʻōmole ʻilika palupalu i nā haneli kemika i loko o ka wai inu

Ua hoʻāla ka ʻimi noiʻi hou i nā mea hoʻoweliweli e pili ana i nā hopena olakino o ka inu ʻana i ka wai mai nā ʻōmole plastik, a ke hopohopo nei nā kānaka ʻepekema i hiki ke loaʻa nā hopena ʻike ʻole ʻia o nā kemika i loko o ka wai i ke olakino kanaka. Hoʻokuʻu lākou i loko o ka wai a no ke aha he manaʻo maikaʻi ʻole ka hele ʻana i ka mea holoi ipu.
ʻO ke aʻo ʻana, i alakaʻi ʻia e nā mea noiʻi ma ke Kulanui o Copenhagen, ua kālele ʻia i nā ʻano o nā ʻōmole palupalu palupalu i hoʻohana ʻia i nā haʻuki. neʻe i loko o ka wai inu a lākou e paʻa ai, no laila ua hana lākou i nā hoʻokolohua e hoʻopiha i kekahi o nā hakahaka.
Hoʻopiha ʻia nā ʻōmole mea inu hou a hoʻohana nui ʻia i ka wai piʻi maʻamau a waiho ʻia e noho no 24 mau hola ma mua a ma hope o ka hele ʻana i kahi pōʻai holoi ipu. ma hope o elima holoi me ka wai pai.
"ʻO ka mea kopa ma luna o ka ʻili i hoʻokuʻu nui loa ma hope o ka holoi ʻana i ka mīkini," wahi a ka mea kākau alakaʻi ʻo Selina Tisler. ʻO nā mea ʻawaʻawa loa i loaʻa iā mākou ua hana maoli ʻia ma hope o ka hoʻokomo ʻia ʻana o ka hue wai i loko o ka mea holoi ipu - ma muli paha o ka holoi ʻana i ka plastic, e hoʻonui ai i ka leaching.
Ua loaʻa i nā kānaka ʻepekema ʻoi aku ma mua o 400 mau mea like ʻole i loko o ka wai mai nā mea plastik, a ʻoi aku ma mua o 3,500 mau mea mai ka kopa holoi ipu. ʻAʻole ʻike ʻia ko lākou ʻona.
"Pīhoihoi mākou i ka nui o nā kemika i loaʻa i ka wai ma hope o 24 mau hola i loko o ka hue," wahi a ka mea kākau noiʻi ʻo Jan H. Christensen. "He mau haneli mau mea i loko o ka wai - me nā mea i ʻike ʻole ʻia i loko o ka plastic ma mua, a me nā mea e pōʻino ai ke olakino. Ma hope o ka holo ʻana o ka mea holoi ipu, aia nā kaukani mau mea.
ʻO nā mea i ʻike ʻia e ka poʻe ʻepekema ma ka hoʻokolohua, ʻo ia ka photoinitiators, nā molekala i ʻike ʻia he hopena ʻawaʻawa i nā mea ola, hiki ke lilo i carcinogens a me endocrine disruptors. ʻo ka hana maʻamau i nā namu.
Manaʻo nā kānaka ʻepekema he liʻiliʻi wale nō o nā mea i ʻike ʻia i hoʻohui ʻia i loko o nā hue i ka wā o ka hana ʻana. e hoʻololi i DEET ke hoʻohaʻahaʻa.
"Akā me nā mea i ʻike ʻia i hoʻohui ʻia e nā mea hana, ua aʻo wale ʻia kahi hapa o ka mea make," wahi a Tissler. .”
Hoʻohui ka haʻawina i ka ulu ʻana o ka noiʻi e pili ana i ka ʻai ʻana o ke kanaka i ka nui o nā kemika ma o kā lākou launa pū ʻana me nā huahana plastik, a hōʻike hou i ka nui o nā mea ʻike ʻole i ke kula.
"Ke hopohopo nui nei mākou no ka haʻahaʻa o nā pesticides i loko o ka wai inu," wahi a Christensen. ʻOiai ʻaʻole hiki iā mākou ke ʻōlelo inā pili nā mea i loko o ka ʻōmole hiki ke hoʻohana hou i ko mākou olakino, akā e hoʻohana wau i ke aniani a i ʻole ka ʻōmole kila kila maikaʻi i ka wā e hiki mai ana.


Ka manawa hoʻouna: Mar-12-2022